Find billigt mobilt bredbånd

Det er altid rart at slippe for at betale for meget, og bruger du lidt tid kan du godt finde et godt abonnement til mobilt bredbånd til billige penge.

Der er masser af abonnementer til mobilt bredbånd, og priserne svinger i meget høj grad. I hovedreglen er det mængden af inkluderet data, du betaler ekstra for, men derudover bør man også være opmærksom på, hvilket netværk leverandøren bruger.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Dækningen

Hvis ikke du har optimal dækning, får du heller ikke den hastighed du betaler for. Bor du på landet, vil du eksempelvis tit for højere hastighed hos 3 i forhold til Telia, selv om den mulige hastighed er markant højere hos Telia.

I det hele taget kan det se meget langsomt ud, når leverandørerne uden eget netværk tilbyder hastigheder på 5-10 Mbit, men i praksis vil du faktisk ofte opleve, at de store udbyderes hastigheder ikke er specielt meget højere, fordi deres dækning ikke kan leve op til hastighederne ret mange steder uden for byerne – og selv i byen kan du også opleve dårlig forbindelse.

Det vil derfor være en god idé at undersøge dækningskortene, inden du bestiller mobilt bredbånd, men uanset hvad har du trods alt 14 dages fortrydelsesret, hvis du bestiller via nettet – dermed kan du undersøge, om du er tilfreds med hastigheden, før du reelt binder dig til abonnementet.

Mængden af data

Det kan virke fristende at købe de mindste og billigste pakker – men hvis du overskrider begrænsningen, kan det hos nogle udbydere hurtigt blive en dyrere end at købe en større pakke.

Hvis du ikke forventer at bruge dit mobile bredbånd ret ofte, behøver du dog næppe købe mere end 1 GB – og bruger du kun dit mobile bredbånd meget sjældent er en forbrugsafregnet model ofte den billigste løsning.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Hvorfor åbner netværkene for andre selskabers kunder?

I Danmark skal man have en licens, hvis man vil etablere et netværk til data. Det skyldes blandt andet, at der er en helt naturlig begrænsning for, hvor mange netværk, der kan være. Derfor er det også en del af aftalen, at der skal være mulighed for at andre selskaber, kan leje sig ind på leverandørernes netværk.

Flere af de små selskaber er faktisk ejet af de store leverandører. Eksempelvis ejer 3 Oister, ligesom TDC ejer Fullrate og Telmore. Det kan virke underligt, men det er heller ikke ualmindeligt i andre brancher, at man har et “billigt” og et “dyrt” produkt.

Det gælder eksempelvis Arla, der også laver Danmælk, og selskabet bag Carlsberg og Tuborg, der også har discountøllen Neptun. Det er en måde selskaberne kan henvende sig med et produkt med lidt ringere kvalitet, uden det i særligt høj grad rammer hovedselskabets brand.

Se dækningskort, og hvilke netværk de forskellige udbydere bruger

Jeg har allerede modem – kan jeg spare noget?

Ofte vil du have mulighed for at købe mobilt bredbånd uden modem, og i så fald får du også ofte abonnementet uden binding.

Du skal dog være opmærksom på, at dit modem ikke nødvendigvis understøtter 4G. Derfor kan det faktisk være en fordel at investere et nyt 4g-modem – i nogle tilfælde også selv om, udbyderen ikke tilbyder 4G endnu, da du på den måde er rustet til fremtiden.

Når man tegner et nyt abonnement har man ofte den bedste mulighed for at få et nyt og billigt 4G modem – men sørg naturligvis for at undersøge, om både dit gamle og det eventuelle nye modem understøtter 4G. Det er trods alt surt at give et par hundrede kroner for noget, der ikke er bedre end det, man allerede har.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning