Telia og Telenor bliver til ét selskab i Danmark
Telia og Telenor slår sine selskaber sammen som ligeværdige ejere.
Fra årsskiftet er Telenor og Telias netværk i forvejen slået helt sammen, men nu melder de to udbydere ud, at de også slår selve selskaberne sammen. Det har de to udbydere meldt ud onsdag morgen i en pressemeddelelse.
Det nye selskab vil have 3,5 millioner kunder, og hvert af moderselskaberne vil eje 50 procent.
Håbet er, at sammenlægningen giver fordele, så man eksempelvis kan investere mere i netværket, investere i brugervenlige tjenester, og samtidig blive en bedre bredbåndsleverandør.
– Konkurrencen i Danmark er intens, og vi ser et fortsat pres på omsætning og lønsomhed, så en konsolidering er uundgåelig. Ved at sammenlægge Telenors og TeliaSoneras virksomheder og kundebaser i Danmark skaber vi en robust operatør. Vi vil kunne tilbyde vores kunder et fremragende mobilnet og den beddste brugeroplevelse på det danske marked, siger Kjell-Morten Johnsen, Koncerndirektør og Europachef hos Telenor.
Sammenlægningen af de to selskaber kræver godkendelse af EU-kommissionen. Det venter man at få i løbet af 2015, og frem til da vil de to selskaber fortsætte som to uafhængige selskaber som hidtil, hvor kun mobilnetværket er fælles.
At etablere et fælles selskab med Telenor, hvor vi bygger videre på vores eksisterende netværkssamarbejde var både et naturligt og nødvendigt skridt. Ved at slå os sammen kan vi sikre fortsatte investeringer i Danmark. Robert Andersen, Koncerndirektør og Europachef hos teliaSonera.
En ventet fusion
Der har længe været snak på markedet om, at der var én markant udbyder for meget, og at det derfor var logisk, at de fire store udbydre – 3, Telia, Telenor og TDC – ville blive en færre. Og med netværkssamarbejdet mellem norskbaserede Telenor og svensk-finske Telia, har de to udbydere da også længe været det mest logiske bud.
– At etablere et fælles selskab med Telenor, hvor vi bygger videre på vores eksisterende netværkssamarbejde var både et naturligt og nødvendigt skridt. Ved at slå os sammen kan vi sikre fortsatte investeringer i Danmark ikke bare til glæde for vores kunder, men også for det danske samfund, siger Robert Andersen, Koncerndirektør og Europachef hos TeliaSonera.
Interessant er det dog, at begge selskaber vil have lige stor ejerandel i stedet for at lade et selskab købe det andet ud af det danske marked.
Det fremgår ikke, hvad det nye selskab kommer til at hedde, men det virker logisk med ejerandelene ligeligt fordelt, at det enten vil være med begge udbydere repræsenteret i navnet eller alternativt et helt nyt navn.
Mere viden
Læs pressemeddelelsen (norsk)