Vær på internettet, mens du ser på fugle- og dyreliv
Med mobilt bredbånd kan du tage din computer med og komme på internettet, mens du kigger på dyr og fugle fra eksempelvis udkigstårne eller bare smukke naturområder.
På den måde kan du holde øje med vejret eller slå dyrene du ser op på nettet, hvis du savner informationer i de bøger, der normalt gemmer sig i rygsækken. Måske kan du endda lade bøgerne stå i kommoden, for mange steder vil det være hurtigere at slå det op på nettet, hvis du har en bærbar computer med solid batteritid.
Hvis du har en smartphone, er det typisk også 3G-signaler, du bruger til at komme på nettet, så det er de samme oplevelser du vil have med dækningen, som vi beskriver i denne guide.
Udbyder | Hastighed | Data | Binding | Pris pr. mdr. |
---|
Sådan finder du den bedste løsning
Hvis du kun meget sjældent vil bruge det mobile bredbånd, bør du overveje de forbrugsafregnede modeller.
Hvis du jævnligt er i naturen, eller bare gerne vil bruge mobilt bredbånd til andre ting også, bør du derimod ty til et abonnement. Det er næsten altid den billigste løsning, hvis du bruger dit mobile bredbånd regelmæssigt.
Dækning generelt
Inden du køber mobilt bredbånd, bør du undersøge dækningen i det område, du vil bruge mobilt bredbånd. Helt generelt har 3 den bedste dækning, når man er uden for byerne. TDC og især Telia er generelt også godt med. Telenor har generelt dårlig dækning mange steder – ikke mindst i naturområder, men der er flere huller hos alle udbydere.
Der er ikke tårnhøje 4G hastigheder ret mange steder, men de fleste steder bør du kunne opleve fine hastigheder hos én eller flere af leverandørerne.
På sin vis er der gode forhold for mobilt bredbånd i naturområder – der er ikke meget cementbyggeri, der påvirker signalet, og hvis man samtidig er i et tårn, der er hævet over jorden, er forholdene for alvor gode.
Omvendt kan de mange store træer let påvirke hastigheden, og man vil formentlig ofte kunne opleve hurtigere hastigheder, hvis man søger mod steder i området, hvor der ikke er de største og højeste træer.
Ødelægger mobil- og 3G-masterne naturen?
Hvis en mobilmast bliver placeret midt i en skov, kan den naturligvis påvirke dyrelivet, ligesom man jo heller ikke går i skoven for at se en metalmast skyde i vejret mellem træerne.
Heldigvis har masterne generelt en lang rækkevidde, så der kan tilbydes dækning i naturområder, selv om der ikke står en mast direkte placeret i området.
Generelt prøver udbyderne da også ofte på at placere masterne i forbindelse med høje bygninger og lignende, så de ikke rager i vejret som grimme krogede master, og der er – på godt og ondt – ikke mange master i naturområderne.
Der er stor debat om hvorvidt selve strålingen fra mobilmaster er skadelig og eksempelvis kan fremkalde kræft. Der er undersøgelser, der peger på, at det er sundhedsskadeligt at bo meget tæt på mobilmaster, men der er også danske undersøgelser, der peger i den modsatte retning. Hvad der er det rigtige svar, er derfor svært at gøre sig til dommer over.
Uanset hvad bør masterne stå så langt fra fredede naturområder, at de ikke påvirker dyrelivet hverken via masternes tilstedeværelse eller strålingen.
Dækningen i udvalgte områder:
Bredbaandsmatch.dk har set på dækningen i nogle af de mest besøgte naturområder, hvor der er mulighed for at se på fugle og dyreliv generelt.
Abonnementer, der kan supplere din normale forbindelse
Nedenfor finder du eksempler på abonnementer, der ofte passer godt til dig, der vil bruge mobilt bredbånd i naturen. Så længe du holder dig til almindelig surf, og ikke ser videoer, behøver du ikke springe op på mere end 1 GB, men vil du gerne kunne se en video i ny og næ, kan du overveje en forbindelse med højere forbrugsgrænse.
Udbyder | Hastighed | Data | Binding | Pris pr. mdr. |
---|