3G og 4G-dækningen i Odense

Der er mange master i Odense, men der er også huller i dækningen enkelte steder.

Dækningen er vigtig, når det kommer til mobilt bredbånd og dataadgang på smartphones – især hvis man både vil kunne bruge det hos venner, på caféer og på studiet eller arbejdet.

I Danmark er der tre netværksleverandører, og i byerne er der mulighed for skyhøje 4G-hastigheder. De tre netværk er drevet af TDC, 3 og Telia/Telenor. Vi har set nærmere på dækningen i Odense.

Bemærk i øvrigt at vi også har skrevet en artikel generelt om bredbånd i Odense.

Analyse af dækningskortene

Telia og Telenor deler alle master i Danmark.

Der er rigtig fin dækning i stort set hele Odense, hvis blot du holder dig inden for O2. Mest markant er der dog problemer i det nordsvestlige Odense – også inden for O2. Det gælder blandt andet umiddelbart vest / nordvest for Vollsmose, og sydvest for Skibshusene. Omkring og langs havnen, særligt på den vestlige side, er der også småproblemer hist og her.

Generelt er der solid dækning i Odense, men omvendt er er der altså flere lokale problemer, og det kan være en god idé at kaste et nærmere blik på dækningskortet.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

TDC har relativt få huller i Odense, men fra banegården og i en stribe øst for havnen er der dog mindre god dækning en hel del steder. Også øst for Marienlund er der problemer.

Derudover er der generelt mest tale om små lokale problemer, men der er problemer – ikke mindst i en del af det centrale Odense, samt i nordvestlige dele af byen – omvendt er det relativt lokale problemer, og ikke noget, der bør skræmme en væk.

Se TDC’s dækningskort

3 har flere problemer i Odense. Blandt andet langs O2 nordvest for Vollsmose er der problemer, men også i en pæne bane langs O2 øst for Universitetshospitalet er der flere steder med problemer med dækningen.

Også omkring banegården og i et vist område mod nordvest er der lidt mere sløv dækning. Generelt har de flere lokale problemer, men omvendt har de ikke mange steder, der decideret har ringe dækning, men har du særligt brug for forbindelse på en bestemt adresse, er det en rigtigt god idé selv at kaste et nærmere blik på dækningskortet.

Se 3’s dækningskort

Læs mere om dækning

Se dækningskortene

Nedenfor har vi samlet links til udvalgte udbyderes dækningskort, ligesom vi har skrevet, hvilket netværk de enkelte udbydere bruger, så du ikke behøver undersøge det samme dækningskort flere gange.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Generelt

Ingen udbydere halter grelt, men omvendt står de hver især stærkt i visse områder. TDC står eksempelvis formentlig stærkest i det nordvestlige Odense, men har omvendt problemer i det sydlige Odense, hvor Telenor og Telias fælles netværk umiddelbart står stærkest.

Priser på mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 892 kr. 49 kr.
(min. pris: 647 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning