Oversigt over danske bredbåndsudbydere

Skal du have bredbånd? Så få overblik over hvilke muligheder du har.

Vi har samlet en liste over bredbåndsudbydere, der tilbyder traditionelt bredbånd i Danmark. Med traditionelt bredbånd mener vi internet, der kommer via et stik i væggen. Herfra kommer det typisk videre til en router, som du i udgangspunktet kan koble dig på både med kabel og trådløst via WIFI.

Der er små forskelle på teknologierne. Primært skal du være opmærksom på, at udbyderne normalt kan tilbyde stort set samme hastigheder overalt via kobberkablerne(xDSL), da det er TDC, der sidder på hele netværket. På de øvrige teknologier har udbyderne typisk deres egne kabler, og derfor variuerer dækningen i langt højere grad.

Oversigt over bredbåndsudbydere

Vi har samlet en oversigt over bredbåndsudbydere, så du hurtigt kan finde den forbindelse, der passer til dig. Du kan også læse mere om udbyderen ved at klikke ind på vores gennemgange, hvor vi blandt andet ser på, hvad kunderne mener.

Udbyder Teknologi Gennemgang Hjemmeside
some_text xDSL (kobber) Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber)
Fibernet
Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber) Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber)
Fibernet
Læs mere Til udbyder
some_text Coax-net
(kabel tv)
Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber) Læs mere Til udbyder
some_text Coax-net
(kabel-tv)
Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber)
Fibernet
Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber) Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber) Læs mere Til udbyder
some_text Coax-net
(kabel-tv)
Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber)
Fibernet
Læs mere Til udbyder
some_text Fibernet Læs mere Til udbyder
some_text Fibernet Læs mere Til udbyder
some_text xDSL (kobber) Læs mere Til udbyder

Hvad er forskellen på bredbåndstyperne?

Der er mange bredbåndsudbydere i Danmark, og der er mindre forskelle i produktet afhængigt af, hvilken type, der er tale om. Der er tre betydelige teknologier til traditionelt bredbånd: xDSL (kobber), coax (internet via kabel-tv) og fibernet.

xDSL er den mest traditionelle måde at få bredbånd på, og er det, de fleste kan få. Stort set alle kan få en hvis hastighed på teknologien, der er en lidt bredere definition end ADSL. Det kommer via kabelnetværket, som TDC sidder tungt på i Danmark. Det betyder også, at der sjældent er ret stor forskel på, hvor udbyderne kan tilbyde dækning. Med xDSL får du typisk en fin og stabil linje, hvor du dog må leve med en ret lav uploadhastighed, ligesom det er en teknologi, der på sigt vil blive mindre udbredt og forældet.

Coax er internet, der kommer via de samme kabler, som der leverer kabel-tv. Du skal i udgangspunktet have kabel-tv abonnement ved udbyderen, før du kan få bredbånd via coax nettet. Til gengæld slipper du for bindingsperioden på bredbånd. Hastighederne kan typisk potentielt være en del højere end xDSL, og uploadhastighederne er som regel også lidt bedre. En del danskere kan få internet via kabel-tv, og især i byerne er der gode muligheder.

Fibernet bliver generelt regnet som fremtidens teknologi. Den sikrer dig potentielt de højeste hastigheder og en ganske stabil forbindelse. I Danmark er det især Waoo!, der satser på fibernet. I Nordsjælland er det dog TDC, der sidder på fibernettet, men her er der enkelte udbydere, der lejer sig ind. Fibernet har indtil videre stadig relativt ringe dækning i Danmark – til gengæld er der ofte tæt på lige så gode chancer for fibernet i yderområder som i storbyerne.

Ud over disse typer findes faktisk også satellit internet. Her er der dækning overalt i landet uanset, hvor du bor. Det er dog temmelig dyrt i oprettelse, så det er for dig, der har stort behov for mere end det, du kan få via traditionelle forbindelser. Du vil kunne få omkring 20 Mbit via satellit internet med 6 Mbit upload.

Ekstra viden: Du er ikke sikret det samme ved alle udbydere

Når du køber bredbånd, er der forskel på, hvad udbyderne lover at levere. Der er lavet en aftale mellem udbyderne og forbrugerombudsmanden, der har til hensigt at gøre det mere gennemskueligt, hvad du får – om det er lykkedes kan diskuteres.

Når du køber på xDSL-teknologien, vil du som regel ikke være sikret den hastighed, der bliver reklameret for. I stedet er du sikret en minimumhastighed, men udbyderen bestræber sig på at levere det, de annoncerer med. Du bør ikke opleve, at hastigheden svinger fra dag til dag, men du risikerer altså en fast lavere hastighed. Derfor bør man gøre op med sig selv, om man kan acceptere den mulige forringelse.

TDC garanterer dog deres 20 Mbit forbindelse, og leverer faktisk op til 40 Mbit, hvis det er muligt – det er det dog ikke specielt ofte, særligt ikke uden for byerne.

Med internet på coax-teknologien er du sikret den lovede hastighed, men her kan hastigheden svinge i løbet af dagen. Så i perioder vil du få mindre, end du betaler for – til gengæld skal du så også have højere hastighed på andre tidspunkter af døgnet. Det betyder, at du ofte vil opleve både højere og lavere hastighed. I sjældne tilfælde kan der være så meget belastning på nettet, at udbyderen ikke kan leve op til dette, og så står du som kunde i en gråzone.

Med fibernet vil du normalt være garanteret hastigheden, og den bør ikke variere på nogen måde.

Det er en fremgang i forhold til tidligere, hvor xDSL-teknologien heller ikke nødvendigvis levede op til den annoncerede hastighed – dengang havde man blot ikke en mindstehastighed at forholde sig til, som man nu har efter aftalen, ligesom der er strammet op om kravene til kabel-tv.

Priser på bredbånd

Vi har samlet priser fra alle teknologier af bredbånd i nedenstående tabel. Du kan også sammenligne priser på bredbånd fra flere udbydere via vores udvidede prissammenligning.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning