Kommunernes Landsforening ønsker mere solidarisk løsning
Kommunernes Landsforening er ikke begejstrede for bredbåndsudspillet fra regeringen – de frygter, at udspillet vil sende regningen til landdistrikterne.
Bredbåndsudbyderne har generelt rost onsdagens udspil fra regeringen, men hos KL har man ikke fundet champagnen frem fra køl.
Især er man ærgerlige over, at det skal være muligt gratis at leje grunde til masteplaceringer i tyndt befolkede områder, ligesom man frygter for priserne på bredbåndsudbud, når der lægges op til, at der skal stilles krav til bredbåndsdækningen.
– Med regeringens forslag vil borgerne i de kommuner, hvor der tilfældigvis er huller i mobil- og bredbåndsnettet, sidde tilbage med regningen, og det er ikke rimeligt, siger Martin Damm, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, i en pressemeddelelse.
Også gode ting i aftalen
KL er dog glade for, at der bliver sat fokus på bredbånd – også i yderområderne.
– Det er godt, at regeringen går efter, at vi skal have en digital infrastruktur i verdenskasse, for det vil skabe øget digitalisering og vækst i hele Danmark. Men regningen for at lukke huller i bredbånds- og mobilnettet skal deles solidarisk af hele Danmark og ikke kun tilfalde de dele af landet, hvor problemet er størst. Martin Damm
Det er godt, at regeringen går efter, at vi skal have en digital infrastruktur i verdenskasse, for det vil skabe øget digitalisering og vækst i hele Danmark. Martin Damm
Martin Damm glæder sig dog over, at Bornholm får en særlig økonomisk håndsrækning, men han mener også, at der er flere andre steder, der har brug for tilsvarende hjælp.
Martin Damm foreslår, at man ved frekvensauktioner til mobilt bredbånd ikke bare stiller dækningskrav til udbyderne. Han mener, at en del af indtægten bør gå til at sikre, at man undgår huller i de områder, hvor markedsvilkårene gør, at der er utilfredsstillende dækning.